Berättelsen om Gekås i Ullared är en välkänd framgångssaga – men en av huvudpersonerna håller sig i kulisserna bortom det mediala strålkastarljuset. Advokat Ulf Öjerklint på Wesslau Söderqvist i Borås verkar utan att synas. Som styrelseordförande har han varit med på den exempellösa resan från garagebutik till Sveriges största besöksmål.

Ulf Öjerklint har arbetat på Wesslau Söderqvist sedan 1984 med små och stora företag i alla förekommande juridiska frågor. Han är också verksam i flera bolagsstyrelser, även om han värjer sig för epitetet ”styrelseproffs”. – Jag tycker det är oseriöst med folk som sitter i mängder av styrelser. Om man jobbar heltid kan man hantera kanske tio styrelseuppdrag, men där går gränsen. Själv sitter Ulf som ordförande i fem bolagsstyrelser, varav Gekås alltså är en. Sedan 1991 har han hållit i klubban på bolagets möten i Ullared, dit han kom i samband med att grundaren Göran Karlsson valde att lämna sin skapelse i händerna på sex av sina medarbetare. Ulfs roll var att bevaka både bankens och köparnas intressen i den stora transaktionen. Idag ägs Gekås av Thomas Karlsson och Torbjörn Bäck, två av de sex ursprungliga köparna. Och Ulf sitter kvar vid mötesbordets kortända. – Det är nog ganska unikt med en så lång relation, men vi trivs ju med varandra och affärerna går bra. Det har varit en spännande och framgångsrik resa utan att vi gjort några större fel, säger Ulf. En framgångsrik resa är en underdrift i sammanhanget.

När Ulf tillträdde 1991 omsatte Gekås 300 miljoner. Idag ligger omsättningen på cirka 5 miljarder, med en vinst på en halv miljard och omkring 5 miljoner klienter som möts av snart 2 000 anställda. Liseberg, Vasamuseet och alla andra turistmål får se sig slagna av lågprisvaruhuset i det halländska inlandet. – Det har blivit långt mycket mer än ett inköpsställe, förklarar Ulf. Vi bygger medvetet Gekås som en destination. Häromdagen hade vi 3 500 gäster som övernattade på anläggningen, det går bussar och flyg från hela Sverige och även Norge och Danmark.

Som styrelseordförande med rutin och insikt är Ulf djupt involverad i affären Gekås och dess utveckling. Styrelsen träffas på fem möten om året, och själv har han löpande kontakt med VD och ägarna. Än så länge har Ulf inte varit med i någon av de flera TV-serier som skildrar livet på och kring Gekås (och tur är nog det, skrattar han). – Gekås har funnits som TV-program i åtta år med stor betydelse för vår affär. Det är reklam som inte går att köpa för pengar, men det gäller att programmen ligger rätt i förhållande till bilden av Gekås. – Ser du några hinder för fortsatt framgång? – Egentligen inte. Det största hotet skulle vara om vi tappar företagskulturen, känslan som gör att så många människor trivs på Gekås, säger Ulf Öjerklint som är nominerad för utmärkelsen Guldklubban för sitt arbete som styrelseordförande i olika bolag. Den 3 december sker årets prisutdelning av utmärkelsen som syftar till att lyfta fram vikten av ett aktivt styrelsearbete som en framgångsfaktor.

Ulf Öjerklints bästa råd för ett framgångsrikt styrelsearbete
– Det är absolut centralt att bolagets ägare verkligen vill jobba med en styrelse och förstår vilken nytta företaget kan ha av detta. Ägaren måste vara seriös och inte se styrelsen som ett rundningsmärke.
– Som styrelsemedlem måste man veta vilka frågor man ska ta itu med, vad som ska göras och när ska det vara klart. Det bästa är att jobba i tydliga projekt som ska tas från start till mål. Om man märker att det inte fungerar som det ska måste projektet förändras.
– Tänk på könsbalansen. De flesta verksamheter har definitivt både kvinnor och män som klienter och som anställda. Se till att ha en genomtänkt balans i anställningarna, det blir bäst både för företaget och klienterna.