Biträdande jurist med fokus på obestånds- och processrätt till Wesslau Söderqvist Advokatbyrå, Stockholm  

Tjänsten 
Det är med stor förväntan och spänning som vi går ut och söker efter en ny kollega till oss på WSA. Vi söker dig som vill arbeta som biträdande jurist med fokus på obestånds- och processrätt. Vi är inte en advokatbyrå som styrs av hierarkier och vi vet att våra medarbetare är vår största tillgång. Därför vill vi ha kollegor som är engagerade, modiga och nyfikna. I gengäld får du möjlighet att utvecklas, med goda karriärvägar oavsett vilken roll du ser dig själv i på sikt.

Du kommer att arbeta med rådgivning till våra kunder med fokus på tvistlösning och obeståndsfrågor. Vi hanterar kommersiella tvister i domstol och genom skiljeförfaranden. Tillsammans med kollegor, experter och våra kunder kommer du arbeta för att våra kunder når sina mål. Det kan innebära att företräda kunden inför domstol eller i skiljeförfarande, men det kan lika gärna innebära förhandlingar utom rätta.

Inom ramen för vårt affärsområde för kredit och obestånd arbetar vi för att bolag med likviditetsproblem ska kunna lösa dessa utan en formell företagsrekonstruktion eller konkurs. Där det steget redan har passerats åtar sig WSA-advokater uppgifter som företagsrekonstruktörer eller konkursförvaltare. Du kommer tillsammans med dina kollegor arbeta för att företagsrekonstruktioner och konkurser leder till att utfallet för borgenärerna blir så bra som möjligt.

Du kommer att få arbeta projektbaserat och du kommer att få vara med i projekt från början till slut. Det innebär att du tidigt kommer få ett eget ansvar med vad det innebär av kontakter med kunder, motparter och domstolar. Projekten kan variera över tid och i storlek

Din erfarenhet
Arbetsuppgifterna kräver att du har en svensk juristexamen. För den här tjänsten är det värdefullt om du är tingsmeriterad, men annan relevant erfarenhet kan fungera lika bra.  

Som nämnt ovan så kommer du i din roll som biträdande jurist ha ett nära samarbete med dina kollegor och tillsammans arbetar ni projektbaserat. Projekten kan variera över tid och i storlek och det är även meriterande om du tidigare har arbetat inom en konsultorganisation

Personlighet
Dina personliga egenskaper är viktigare för oss än din erfarenhet.  

Vi söker en person med analytiska och strukturella förmågor förenat med klientorienterat fokus. Du behöver kommunicera på en hög och professionell nivå på svenska och engelska där du alltid arbetar för en god kundrelation. Vi värdesätter att du är en lagspelare som bidrar med en positiv inställning och som drivs av att lära dig nya saker. Vår vardag kan kräva att du är bekväm med att fortsätta utvecklas för att vi ska uppnå mål, hantera svårigheter eller lösa vanligt uppkommande moment i vårt gemensamma arbete.

Vårt erbjudande
Vi har gjort upp med gamla föreställningar om hur advokatbyråer borde vara – både vad gäller vår verksamhet och våra medarbetare. Vi tror inte på långa nätter med jobb, tillgänglighet dygnet runt och indragen ledighet. Vi ställer högre kav på kompetens och engagemang än vad andra gör men för oss är det viktigt med balans och ett lika rikt arbetsliv. För oss är det viktigt att vi har kul tillsammans.  

Vi ser fram emot att få en ny kollega hit till vårt kontor i Stockholm och vi har höga förväntningar på ett fint samarbete och goda resultat. Det är vårt jobb att se till att du kommer in i din roll som biträdande jurist på ett så bra sätt som möjligt. Vi förstår att det tar ett litet tag innan du är varm i kläderna här hos oss och ser till att vi till en början har täta avstämningar. Vi värdesätter att du alltid ställer frågor och stämmer av med oss kring oklarheter eller moment som uppstår i din vardag. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel, såväl i vårt juridiska arbete som på det sociala planet!

Så här har några av WSAs medarbetare valt att beskriva hur det är att vara en del av oss:

”Vi är stolta över att få arbeta på WSA, en byrå som alltid strävar efter att vara modern och som genomsyras av nya tankebanor och arbetssätt”.
 ”Vi är en grupp som älskar att bemöta våra klienter och att etablera en nära kontakt för ett så bra gemensamt mål som möjligt”.

Vi drivs av utmaningar i vår vardag och initierar, driver och följer alltid upp våra processer ut mot kund på bästa möjliga sätt. För oss är det viktigt att nå önskat resultat och det tror vi att vi gör genom att feedbacka varandra och aldrig sluta att utveckla vår kompetens och prestation över tid. Vi gillar att umgås med varandra och engagerar oss tillsammans genom sportgrupper, konferenser och andra varierande aktiviteter!

Ansökan
Du söker enkelt genom att skicka in ditt CV eller LinkedIn-profil tillsammans med ett personligt brev till clara.broms@wsa.se. När du går vidare i processen blir du kontaktad för ett första samtal och senare intervjuer och tester på plats. Jag som ansvarar för denna rekryteringsprocess heter Clara Broms (HR-ansvarig). Vid minsta fråga får du gärna mejla mig. Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Mer information om Wesslau Söderqvist Advokatbyrå hittar du på www.wsa.se. 

 

Clara Broms
clara.broms@wsa.se
+46 (0)72-329 75 55