Junior processjurist till oss på Wesslau Söderqvist Advokatbyrå (Stockholm)

Det är med stor förväntan och spänning som vi nu går ut och söker efter en ny kollega till oss på WSA. Vi söker DIG som nyligen firat din juristexamen och som med fokus på processjuridik vill växa och bli en del av vår verksamhet. Vi är inte en verksamhet som styrs av hierarkier, vi vill att du är en person som inte räds utmaningar och ansvar utan går igång på ett konstant lärande tillsammans med dina kollegor.

Vi på WSA vill uppnå största möjliga affärsnytta för våra klienter och det vet vi att vi gör genom våra 100 engagerade, innovativa och skickliga medarbetare. För oss är det viktigt att erbjuda en utmanande och rolig arbetsplats för att du ska utvecklas och trivas så bra som möjligt här hos oss.

Lite kort om din roll

I din roll kommer du att arbeta med processföring och juridisk rådgivning mot både företag och privatpersoner inom ett stort antal rättsområden. Du kommer att bistå våra klienter vid kommersiella tvister och förhandlingar, både i och utanför allmän domstol. Även om du är i början av din karriär kommer vi erbjuda dig möjligheten att få vara en stor del av alla projekt som du tilldelas samt vara med från projektets början till slut. Hos oss arbetar du alltid tillsammans med en kollega för att ni ska vara ett starkt team och erbjuda våra klienter bästa möjliga resultat. Du kommer även arbeta i tät kontakt med klienter, motparter och ombud samt med domstolar och andra myndigheter, med det ställs höga krav på din kommunikationsförmåga. För oss är det viktigt att du på sikt vågar ta eget ansvar och vill utvecklas inom ditt område.

Vi på WSA

Jag heter Mattias och kommer att vara din chef. Jag ser fram emot att få en ny kollega hit till vårt kontor i Stockholm och har höga förväntningar på ett fint samarbete och goda resultat. Jag kommer självklart se till att du kommer in i din roll som processjurist på ett så bra sätt som möjligt.

Givetvis kommer det ta ett litet tag innan du är varm i kläderna här hos oss men för att vi ska få en bra relation värdesätter jag att vi till en början har täta avstämningar samt att du alltid ställer frågor och stämmer av med mig kring oklarheter eller moment som uppstår i din vardag. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel, såväl i vårt juridiska arbete som på det sociala planet!

Du är säkert nyfiken på vilka dina nya kollegor kommer att bli, såhär har några av WSAs medarbetare valt att beskriva hur det är att vara en del av oss: Vi är stolta över att få arbeta på WSA, en byrå som alltid strävar efter att vara modern och som genomsyras av nya tankebanor och arbetssätt. Vi är en grupp som älskar att bemöta våra klienter och att etablera en nära kontakt för ett så bra gemensamt mål som möjligt. Vi drivs av utmaningar i vår vardag och initierar, driver och följer alltid upp våra processer ut mot kund på bästa möjliga sätt. För oss är det viktigt att nå önskat resultat och det tror vi att vi gör genom att feedbacka varandra och aldrig sluta att utveckla vår kompetens och prestation över tid. Självklart gillar vi att umgås med varandra och engagerar oss tillsammans genom sportgrupper, konferenser och andra varierande aktiviteter!

Din bakgrund

För att tydliggöra vem vi söker så behöver du självklart ha en svensk juristexamen men det räcker att du är i början av din karriär. Det är meriterande, men inget krav, om du har viss processvana eller fullgjort notarietjänstgöring vid allmän domstol.

Som nämnt ovan så kommer du i din roll som junior processjurist ha ett nära samarbete med dina kollegor och tillsammans arbetar ni projektbaserat. Projekten kan variera över tid och i storlek och därför anser vi det meriterande om du tidigare har arbetat inom en konsultorganisation så att du har en kännedom kring vad arbetet som konsult kan innebära.

Vi vill understryka att hos oss är dina personliga egenskaper viktigare än din erfarenhet. För att vi ska bli en så bra match som möjligt värdesätter vi din analytiska förmåga med ett klientorienterat fokus. Det är viktigt för oss att du är bra på att kommunicera på en hög och professionell nivå på svenska likväl som engelska samt att du alltid arbetar för en god kundrelation. Vi värdesätter att du är en teamspelare som bidrar med en positiv inställning och som drivs av att lära dig mer om hur vi arbetar med processjuridik hos oss. Vår vardag kan kräva att du är bekväm med att snabbt förändra ditt beteende för att vi ska uppnå mål, hantera svårigheter eller lösa vanligt uppkommande moment i vårt gemensamma arbete.

Bra att veta om rekryteringsprocessen

Vi behandlar inkomna ansökningar löpande. Skickar din ansökan via e-post till jobb@wsa.se eller via vår karriär sidan www.wsa.se/karriar/ tillsammans med ett personligt brev, CV och andra relevanta referenser.

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver via jobb@wsa.se.

Mer information om Wesslau Söderqvist Advokatbyrå hittar du på www.wsa.se

Vi ser fram emot att höra från dig!