Konkursassistent till WSA i Göteborg

Konkursassistent till WSA i Göteborg

Vi söker nu förstärkning till vårt team inom Kredit & Obestånd i Göteborg. Idag består vårt team av tre konkursförvaltare, en biträdande jurist och en konkursassistent. Vi kan erbjuda dig en trevlig och modern arbetsplats, mitt i city, med högt i tak och bra gemenskap.

Konkurshantering är en viktig och ansvarsfull uppgift inom samhällsekonomin och vi tar detta arbete på stort allvar och med mycket engagemang. Du kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med erfarna kollegor. Den delade känslan av engagemang leder till att vi har en härlig teamkänsla där vi stöttar varandra och är generösa med att dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter.

Vi är ambitiösa och har en hög arbetsmoral och i kombination med att vi dessutom har nära till skratt, är respektfulla och dynamiska gör att vi ser oss som ett riktigt trevligt team.

Arbetsuppgifter

Som konkursassistent är du med i arbetet från konkursbeslut till konkursens avslut. Arbetsuppgifterna är utmanande och mycket varierande, men du kommer främst att arbeta med handläggning/administration av konkurser samt med andra insolvensrelaterade ärenden. Som konkursassistent ansvarar du för att ge ett professionellt administrativt stöd till konkursförvaltarna och de jurister som hanterar konkurser.

Du kommer att bistå våra jurister med upprättandet av utkast till konkursspecifika dokument, exempelvis konkursbouppteckning, förvaltarberättelse, information till myndigheter och avslutande handlingar. Du kommer även att arbeta med indrivningar av kundfordringar, bokföring samt sköta telefonkontakter. Utöver detta bevakar du tidsfrister, söker information och gör enklare utredningar.

Vem är du?

Vi söker nu en trevlig och driven konkursassistent med god samarbetsförmåga att berika vårt team inom Kredit & Obestånd i Göteborg.

För att trivas hos oss ser vi att du är social, serviceinriktad och tycker om att arbeta i en miljö med tidvis högt tempo. För oss är det väldigt viktigt att du är nyfiken, noggrann, omdömesgill och ansvarstagande. Du är inte rädd för att ställa frågor och du har lätt att prioritera och anpassa dig efter olika situationer. Vidare hanterar du människor och problemsituationer på ett bra och professionellt sätt – inte sällan under tidspress.

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet inom konkurshantering samt har särskild kompetens och erfarenhet inom konkursbokföring och hantering av konkursboets medel och/eller lönegarantihandläggning. Då det är stora mängder dokument som hanteras ställs det krav på goda kunskaper i både svenska och engelska samt hög IT-mognad. Önskvärt är att du redan nu är van användare av Office-paketet, men är du nära men inte riktigt där i kunskaperna ser vi till att utbilda dig.

Ansökan

Sammanfattningsvis, är du en fena på administration av både bokstäver och siffror, är noggrann som få, vill ta eget ansvar och utvecklas tillsammans med oss ser vi fram emot din ansökan!

Om du är intresserad och uppfyller kraven är du välkommen att maila ditt CV samt personliga brev till Jean Lo. Dina ansökningshandlingar ska vara oss tillhanda senast den 8 april 2021. Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Tjänsten: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning.

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss.

Jean Lo

Advokat | Konkursförvaltare

jean.lo@wsa.se

Alexandra Eklund

Paralegal | Konkursassistent

alexandra.eklund@wsa.se