Konkursassistent till WSA LAW i Väst

WSA LAW är affärsjuridisk fullservicebyrå med kontor från Umeå i norr till Malmö i söder. Nu söker vi en ny kollega till WSA Väst där vi idag är 20 medarbetare som arbetar i fina lokaler i både Borås och Göteborg. Du hittar oss på Kyrkängsgatan 8 i Borås och på Ullevigatan 19 i Göteborg.

Tjänsten som konkursassistent passar dig som vill arbeta med varierande och utmanande arbetsuppgifter i ett dynamiskt team. Har du intresse för redovisning, företagsekonomi och juridik kommer utvecklingsmöjligheterna vara stora.

Vi söker dig som uppskattar ordning och reda, brinner för administration, siffror och ekonomi. Vi förutsätter att du som söker är noggrann och har mycket god datorvana, och då speciellt vad gäller MS Office. Vi ser även att du har en god social kompetens, har lätt för att samarbeta och har mycket god organisationsförmåga. Utöver detta vill vi även att du som söker har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Om tjänsten

Vårt arbete präglas ofta av snabba kast, därför är det viktigt att du som söker har hög flexibilitet och en stark laganda. Vi hoppas därför att du som söker får energi av förändringar och tycker om när arbetsdagen tar nya riktningar.

Du kommer att ha ett brett administrativt arbetsområde och ha ett tätt samarbete med advokatbyråns konkursförvaltare. Som konkursassistent har du många externa kontakter, t.ex. med konkursgäldenärer, myndigheter, banker, redovisnings- och revisionsbyråer, hyresvärdar, kunder och leverantörer. Du kommer att arbeta med administration av konkursärenden i bland annat vårt digitala akthanteringssystem, delta i möten med ställföreträdare och personal, upprätta utkast till bouppteckning, förvaltarberättelse och andra konkursrelaterade handlingar.

Du kommer även att inhämta löneunderlag och på sikt upprätta lönegarantibeslut, granska konkursbolagets redovisning, hantera moms- och skattedeklarationer samt sköta den löpande bokföringen för konkursboet. Du kommer även att ansvara för att driva in kundfordringar samt upprätta avslutshandlingar och slutredovisning.

Du kommer att få introduktion och utbildning internt, med målsättning om att självständigt kunna ansvara för delar av konkursadministrationen. Har du studerat till och/eller arbetat som juristassistent/paralegal alternativt arbetat som ekonomiassistent på en revisionsbyrå eller liknande är detta meriterande. Erfarenhet från bokföring och olika ekonomiprogram ses också som en merit.

Tjänsten är på heltid med sex månaders provanställning med möjlighet till tillsvidareanställning. Tjänsten har fast månadslön. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Då vi har två kontor kommer du att arbeta i såväl Borås som Göteborg. Du som söker ska ha B-körkort.

Så ansöker du

Skicka CV och personligt brev till vast@wsa.se
Sista dag att ansöka är 2019-10-25
Löneanspråk anges i ansökan.
Märk din ansökan ”Konkursassistent”

Kontaktpersoner

Martin Bergander eller Sandra Hansson, tel 010-179 78 00