Sommarnotarie 2022

Wesslau Söderqvist Advokatbyrå är en affärsjuridisk fullservicebyrå med över 100 medarbetare på totalt åtta orter i Sverige, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vi söker nu sommarnotarier för tjänstgöring på våra kontor i Stockholm, Jönköping, Borås och Göteborg.

Om oss

Vi ställer höga krav på kompetens och engagemang men för oss är det också viktigt med balans och ett lika rikt arbetsliv som privatliv. Vi tror inte på långa nätter med jobb, tillgänglighet dygnet runt och indragen ledighet.

Vi vet nämligen att våra medarbetare är vår största tillgång. Det är så vi kan hålla den höga kvaliteten på vår rådgivning. Hos oss får du möjlighet att utvecklas, med goda karriärvägar oavsett vilken roll du ser dig själv i på sikt.

Vi erbjuder dig

  • En introduktionsdag i samband med att du påbörjar din tjänst som sommarnotarie
  • Möjlighet att testa på hur det är att arbeta inom olika rättsområden
  • Trivselaktiviteter tillsammans med dina nya kollegor
  • Avlönat arbete under 6 veckor
  • Utbildning inom relevanta områden
  • I den mån det är möjligt att följa med jurister på olika ärenden i domstol

Arbetsuppgifter 

Som sommarnotarie får du möjlighet att under 6 veckor prova på hur det är att arbeta som biträdande jurist hos oss. Vi strävar efter att du under aktuella veckor får varierande arbetsuppgifter och ges möjlighet att testa på hur det är att arbeta inom olika rättsområden, både självständigt och i team, under ledning av en fadder/handledare. Arbetsuppgifterna motsvarar de som en junior biträdande jurist ställs inför i det dagliga arbetet, exempelvis rättsutredningar, upprättande och granskning av avtalsförslag med mera.

Om sökanden

För att få ut mest nytta av din tid som sommarnotarie hos oss måste du ha läst minst termin 6 på juristprogrammet. Vi vill att du som söker, har mycket goda juridiska kunskaper och kan uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska. Vi söker efter drivna juriststudenter som är engagerade, modiga och nyfikna. Eftersom vi inte är en traditionell advokatbyrå behöver du också vara genuint intresserad av vårt arbetssätt: att våga ifrågasätta, att inte nöja dig innan du förstår och alltid sätta kundens affärsnytta i centrum.

Ansökan

Skicka in dina ansökningshandlingar (CV, personligt brev, relevanta betyg och intyg) till kontaktpersonen för den ort du önskar söka till senast den 15 januari 2022. Om du önskar arbeta inom något särskilt rättsområde får du gärna ange det i din ansökan. Vi går igenom ansökningar och kallar till intervju löpande, varför tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Kontaktpersoner

Stockholm        Clara Forsberg

Jönköping        Lena Tidstrand

Borås                Anna Larsson

Göteborg         Anna Larsson