Wesslau Söderqvist Advokatbyrå söker juriststudent (termin 6 eller uppåt) i Stockholm

På vårt kontor i Stockholm arbetar flera duktiga, trevliga och ambitiösa studenter från juristprogrammet på Stockholms och Uppsalas universitet. Som studentmedarbetare hos oss ges du möjlighet att få en inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå och dessutom får du kombinera teori och praktik under din studietid. Vi söker nu efter ytterligare en medarbetare till vårt studentteam, välkommen med din ansökan redan nu!

Start: omgående
Omfattning: ca två dagar i veckan

Juristassistent
Tjänsten junior juristassistent är för dig som läser juristprogrammets termin sex eller uppåt. Som junior juristassistent har man ett nära samarbete med assistenter och jurister på byrån för att huvudsakligen hjälpa till inom vårt affärsområde kredit och obestånd, med såväl administrativa uppgifter som mer kvalificerade juridiska utredningsfrågor. Arbetet erbjuder stor variation och insyn i den juridiska verksamheten. Tjänsten ställer därför höga krav på din analytiska förmåga samt förmåga att kunna strukturera upp olika delmoment utan att tappa greppet om helheten. Då arbetet på en affärsjuridisk byrå varierar kommer du även komma i kontakt med andra affärsområden inom byrån så som Tvist, Kapitalmarknad och Corporate & Enterprise.

Förutom att du blir tilldelad en fadder (trainee) så kommer våra assistenter och jurister handleda, stötta och ge dig feedback i ditt arbete. Du blir en del av vår familjära gemenskap där du får delta på sociala aktiviteter och arrangemang. Som en del av vår stödfunktion har du många kontaktytor internt vilket gör att det snabbt ställs krav på din samarbets- och kommunikativa förmåga.

En förutsättning för att vilja arbeta som junior juristassistent är att du är intresserad av att få insyn i hur arbetet på en affärsjuridisk byrå kan gå till och på så sätt få en inblick i vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 30 november 2023 till jobb@wsa.se.

Vi önskar tillsätta tjänsten så snart som möjligt och arbetet påbörjas senast i januari 2024. Ansökningarna kommer att behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vill
du veta mer om arbetsuppgifterna eller om advokatbyrån är du välkommen att höra av dig till Clara Forsberg, HR-ansvarig, på telefonnummer 072-3 29 75 55 alternativt via, e-post: clara.forsberg@wsa.se.

Mer information om Wesslau Söderqvist Advokatbyrå hittar du på www.wsa.se.

 

Clara Forsberg
HR-ansvarig
clara.forsberg@wsa.se
072-329 75 55