WSA söker biträdande jurist till Helsingborg

Vi söker dig som vill arbeta som biträdande jurist på en advokatbyrå med flera spännande och intressanta affärsområden såsom kredit- och obestånd, företagsförvärv, bolagsrätt och arbetsrätt. Mer information om våra affärsområden hittar du här på vår hemsida.

Vi är inte en advokatbyrå som styrs av hierarkier och vi vet att våra medarbetare är vår största tillgång. Därför vill vi ha kollegor som är engagerade, modiga och nyfikna. I gengäld får du möjlighet att utvecklas, med goda karriärvägar oavsett vilken roll du ser dig själv i på sikt.

Du kommer att arbeta med rådgivning till våra klienter inom flera av våra affärsområden, men inledningsvis med huvudsakligt fokus på vårt affärsområde kredit- och obestånd. Du kommer inom ramen för detta rättsområde bland annat att arbeta med företagsrekonstruktioner och konkurser tillsammans med kollegor som är förordnade som rekonstruktörer och konkursförvaltare.

Vill du veta mer om arbetsuppgifterna eller om advokatbyrån är du välkommen att höra av dig till Petra Loodberg, petra.loodberg@wsa.se.

Din erfarenhet
Arbetsuppgifterna kräver att du har en svensk juristexamen. För den här tjänsten är det värdefullt om du är tingsmeriterad, men annan relevant erfarenhet kan fungera lika bra.

Personlighet
Dina personliga egenskaper är viktigare för oss än din erfarenhet.

Vi söker dig som har intresse för juridisk problemlösning, är analytisk, noggrann och strukturerad samtidigt som du har ett klientorienterat fokus. Du kommunicerar i tal och skrift på en hög och professionell nivå och inser vikten av att alltid arbeta för en god relation till våra klienter. Detta innebär bland annat att du har en personlig mognad och en hög integritet samt att du är flexibel och inlyssnande. Vi värdesätter att du är en lagspelare som bidrar med en positiv inställning och att du är nyfiken och drivs av att lära dig nya saker. Hos oss arbetar vi i regel i projekt som behöver starka team av medarbetare med olika kompetenser. Du kommer därmed uppskattas lika högt för ett analytiskt och metodiskt arbetssätt som för god social förmåga och prestigelöshet.

Vårt erbjudande
Vi har gjort upp med gamla föreställningar om hur advokatbyråer borde vara – både vad gäller strukturen på vår verksamhet och kraven på våra medarbetare. Vi ställer höga krav på kompetens, arbetskapacitet och engagemang men för oss är det lika viktigt att vi har kul tillsammans och att våra medarbetare kan ha ett balanserat och rikt liv utanför byrån. Det är under dessa förutsättningar som vi kan leverera bäst resultat till våra klienter.

Vi ser fram emot att få välkomna en ny kollega till vårt kontor i Helsingborg och vi tror på ett för båda parter givande och långsiktigt samarbete. Det råder en familjär stämning hos oss och vi är måna om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel, såväl i det juridiska arbetet som på det sociala planet. Vi har sedan två år tillbaka nya fina kontorsytor högst upp i Prismahuset i Oceanhamnen där vi dagligen får möjligheten att njuta av utsikten över sundet vilket också bidrar till en härlig arbetsmiljö.

Ansökan
Du söker genom att senast den 15 augusti 2023 skicka in CV eller LinkedIn-profil tillsammans med ett personligt brev till skane@wsa.se. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.