Juristassistent till Wesslau Söderqvist Advokatbyrå i Stockholm

Tjänsten

Det är med stor förväntan och spänning som vi går ut och söker efter en ny kollega till oss på Wesslau Söderqvist Advokatbyrå. Vårt assistentteam på fyra personer i Stockholm behöver förstärkas. Som assistent hos oss på Wesslau Söderqvist Advokatbyrå har du en viktig funktion inom byrån där du ansvarar för administrativa processer och bidrar till den juridiska produktionen. Som assistent på byrån har du ett nära samarbete med dina jurister och är involverad i deras dagliga arbete och juridiska ärenden. Här får du chansen att arbeta i ett kunskapsintensivt företag med ödmjuka och skickliga kollegor där du också får chansen att bidra och ta ett eget ansvar.

Du kommer att ha en viktig roll i ärenden och vid kommunikation med de kunder, domstolar och myndigheter som vi arbetar med. Assistentens kontrollfunktion att de tjänster vi levererar i varje led alltid uppfyller kravet på högsta kvalitet är central. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. att vidta handläggningsåtgärder inom ramen för våra uppdrag, upprättande av presentationsmaterial, informationssökning, korrespondens, korrekturläsning, arkivering, klientfakturering och att även i övrigt säkerställa att vi fullgör våra åtaganden i förhållande till våra klienter. Med sunt förnuft och ett kvalitetsorienterat ifrågasättande höjer assistenten hela byråns nivå.

Assistenter med intresse och fallenhet erbjuds möjlighet att engagera sig i marknads-, event- och HR-frågor.

Din erfarenhet

Vi tror att du har erfarenhet från en administrativ eller assisterande serviceroll. Att du är en mycket van användare av Officepaketet, att du tidigare har arbetat med att skriva och att du har en god språkkänsla är nödvändiga förutsättningar för tjänsten.

Vi söker en skicklig kommunikatör med hög skrivkunnighet på både svenska och engelska. Det är viktigt för oss att dokument som lämnar advokatbyrån håller hög redaktionell standard och du kommer vara en nyckelspelare för oss i det strävandet.

Det är meriterande men inte nödvändigt att du har erfarenhet av juridik, t.ex. en paralegalutbildning eller erfarenhet från annan liknande verksamhet.

Personlighet

Dina personliga egenskaper är jätteviktiga för oss då vi är noggranna med att bibehålla och utveckla den kultur vi skapat. Ledstjärnan för assistentteamet är att ge god service och leverera hög kvalité med goda resultat i rätt tid till klienter och medarbetare. Detta ställer höga krav på din noggrannhet, ditt ordningssinne samt din sociala kompetens för att det ska fungera bra i ett redan välfungerande team. Slutligen är det viktigt att du har en hög energinivå, är driftig, flexibel samt att du trivs med att arbeta i högt tempo.

Vårt erbjudande

Vi har gjort upp med gamla föreställningar om hur advokatbyråer borde vara – både vad gäller vår verksamhet och våra medarbetare. Vi tror inte på långa nätter med jobb, tillgänglighet dygnet runt och indragen ledighet. Vi ställer högre kav på kompetens och engagemang än vad andra gör men för oss är det viktigt med balans mellan fritid och ett lika rikt arbetsliv. För oss är det viktigt att vi har kul tillsammans.

Vi vet att våra medarbetare är vår största tillgång. Det är så vi kan hålla den höga kvaliteten på vår rådgivning. Därför vill vi ha kollegor som är engagerade, modiga och nyfikna. I gengäld får du möjlighet att utvecklas med goda karriärvägar oavsett vilken roll du ser dig själv i på sikt. Eftersom vi inte är en traditionell advokatbyrå behöver du också vara genuint intresserad av vårt arbetssätt: att våga ifrågasätta, att inte nöja dig innan du förstår och att alltid sätta kundens affärsnytta i centrum.

Ansökan

Du söker enkelt genom att skicka in ditt CV eller LinkedIn-profil tillsammans med ditt personliga brev till clara.broms@wsa.se. När du går vidare i processen kommer du bli kontaktad för ett första samtal och senare intervjuer på plats. Jag som ansvarar för denna rekryteringsprocess heter Clara Broms (HR-ansvarig). Vid minsta fråga får du gärna mejla mig. Vi gör löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

 

Clara Broms
+46 (0)8-407 88 16
clara.broms@wsa.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 (2)